Spiseriet

Her på Wesselgården er vi opptatt av kvalitet i alle ledd. Råvarene vi bruker her er så langt det lar seg gjøre økologiske og kommer fra lokale bønder.

All maten er lagd helt fra bunnen av og kan deles i to kategorier:

Ferske.
Retten blir lagd fra bunnen av helt ferske råvarer etter at kunden har bestilt. Ingen forhåndskokte poteter. Sausen lages til den ene personen som har bestilt. Dette betyr at har du noen allergier, er retten til et barn eller ønsker du av andre årsaker spesialtilpasset mat, er dette fullt mulig.

Langtidsstekt.
I hagen har vi en steinovn som vi bl.a. bruker til langtidssteking. I store støpejernskjeler braisserer vi: lammeskanker, svineknoker, oksehøyrygg, kalveskank og mye mye mer. Etterpå fyller vi kjelene med krydder, urter, grønnsaker, øl og vin; binder de godt til og setter de i steinovnen over natten mens den kjøler ned. Dette gir saftige, smakfulle og rustikke gryteretter.

Alt brød er nybakt hver morgen.

 

 

Lunch
serveres 11.30-16.00 testimonial-divider-1024x44

Alle smørbrød serveres på dansk rugbrød med smør og grønn garnityr. Inneholder hvete, rug og
melk. Spør om allergenfritt alternativ.

 

Stjerneskudd
– Smørstekt rødspettefilét med reker, champignon, asparges, paprika, spirer og dillmayonnaise
(f,e,s)

 

Parantes merket retter inneholder allergener. hv=hvete, r=rug, b=bygg, ha=havre, sl=spelt,
s=skalldyr, v=valnøtter, h=hasselnøtter, ma=mandler p=pecannøtter, spor av nøtter(n-),
m=kumelk, a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam, sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,
sy=soya, p=peanøtter.

 

 

Serveres hele dagentestimonial-divider-1024x44

Grillet paprikasuppe

Kullgrillet 300g Limousineburger
– Salat, tomat, karamelliserte løk, syltagurk, chiliketchup, aioli, Norzola, Mozzarella og bacon
(r,h,e,m)

 

Breiflabb med rotfrukter á la Vichy
– nyoppgravde poteter i urtesmør og basilikumrømme

 

,

 

 

Varme jerngryter fra steinovnen
serveres 16:00 – 21:30testimonial-divider-1024x44

Alle gryter serveres med nystekt foccacia fra steinovnen (h)

 

Osso buco
– Kalveskank i skiver langtidskokt i tomat og hvitvinsaus med stangselleri, løk, hvitløk, gulrot og epler.
Serveres med frisk sitron og hjemmelagd spinatpasta
(e,h)

 

Lammeskank i rødvin med grønnsaker og urter
– Serveres med sprøstekt sennepspoteter
(h,sp )

 

Ølgryte
– Bibringe og svinebog langtidskokt i kraftig røkt portersaus. Serveres med bacon, sopp, grillet cherrytomater og rotmos
(m)

 

Høyrygg
– Serveres med bacon, smørstekt soppmiks og nypotet i urtesmør
(m)

 

 

Is, kaker & dessert
serveres hele dagentestimonial-divider-1024x44

Creme brûlèe

 

Wesselgårdens eplekake med gammeldags vaniljeis
(e,h,m)

 

Sachertorte á la Wesselgården
( h,n-,m,e)

 

 

Parantes merket retter inneholder allergener. hv=hvete, r=rug, b=bygg, ha=havre, sl=spelt,
s=skalldyr, v=valnøtter, h=hasselnøtter, ma=mandler p=pecannøtter, spor av nøtter(n-),
m=kumelk, a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam, sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,
sy=soya, p=peanøtter.