Spiseriet

Her på Wesselgården er vi opptatt av kvalitet i alle ledd. Råvarene vi bruker her er så langt det lar seg gjøre økologiske og kommer fra lokale bønder.

All maten er lagd helt fra bunnen av og kan deles i to kategorier:

Ferske.
Retten blir lagd fra bunnen av helt ferske råvarer etter at kunden har bestilt. Ingen forhåndskokte poteter. Sausen lages til den ene personen som har bestilt. Dette betyr at har du noen allergier, er retten til et barn eller ønsker du av andre årsaker spesialtilpasset mat, er dette fullt mulig.

Langtidsstekt.
I hagen har vi en steinovn som vi bl.a. bruker til langtidssteking. I store støpejernskjeler braisserer vi: lammeskanker, svineknoker, oksehøyrygg, kalveskank og mye mye mer. Etterpå fyller vi kjelene med krydder, urter, grønnsaker, øl og vin; binder de godt til og setter de i steinovnen over natten mens den kjøler ned. Dette gir saftige, smakfulle og rustikke gryteretter.

Alt brød er nybakt hver morgen.

 

Deleretter
serveres 16.00-21.30

testimonial-divider-1024x44

Spekemat og ost
Wesselgårdens spekeskinker, bresaola og panchetta, kraftkar (blåmuggost, gullvinner i flere år
ved world cheeseawards), manchego (36mdr.) modnet her på Wesselgården, oliven, tomatsyltetøy,
sitrusmarmelade, zucchini i trøffelolje, rugbrødchips og ølbrød med surdeig.
(m,h,r)

1 person 195,-
ekstra personer 150,-

 

Fisk og skalldyr
Nykokte reker, østers, kaldrøkt kveite, røkt (sik eller makrell, etter hva vi har) i rømme med urter
og vårløk, rimmet ørret, ørretchips, fermenterte grønnsaker, stout- og sennepsvinaigrette,
aioli og toskansk landbrød
(s,f,m,h)

1 person 195,-
ekstra personer 150,-

Parantes merket retter inneholder allergener. hv=hvete, r=rug, b=bygg, ha=havre, sl=spelt,
s=skalldyr, v=valnøtter, h=hasselnøtter, ma=mandler p=pecannøtter, spor av nøtter(n-),
m=kumelk, a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam, sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,
sy=soya, p=peanøtter.

 

Lunch
serveres 11.30-16.00 testimonial-divider-1024x44

Alle smørbrød serveres på dansk rugbrød med smør og grønn garnityr. Inneholder hvete, rug og
melk. Spør om allergenfritt alternativ.

Dyrlegens nattmat

– Leverpostei, krydret kalveinderlår, syltagurk, kapers og løkringer
(m,e,f)

130,-

 

Roastbeef
– Pepperrot og remoulade
(e)

130,-

 

Nyhavn
– Marineret sild, nykokt egg og karrimayonnaise
(f,e)

130,-

 

Lun leverpostei
– Med bacon, champignon og rødbet
(e,h,m,f)

130,-

 

Stjerneskudd
– Smørstekt rødspettefilét med reker, champignon, asparges, paprika, spirer og dillmayonnaise
(f,e,s)

150,-

 

Platte
– Sild, egg, røkt laks, reker, lun leverpostei, rødbet, sopp, bacon, karrimayonnaise, rugbrød, loff og smør
(s,f,h,r,e,m)

240,-

 

Dagens salat
(spør betjeningen hva vi har i dag)

195,-

 

Blåskjell dampet i mjød
– Serveres med brød
(s,m)

215,-

 

Nystekt potetlompe
– Med blandet salat, rømmedressing, og kjøttmix av storfe og kylling
(h.m)

215,-

Parantes merket retter inneholder allergener. hv=hvete, r=rug, b=bygg, ha=havre, sl=spelt,
s=skalldyr, v=valnøtter, h=hasselnøtter, ma=mandler p=pecannøtter, spor av nøtter(n-),
m=kumelk, a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam, sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,
sy=soya, p=peanøtter.

 

 

Serveres hele dagentestimonial-divider-1024x44

Kullgrillet 300g Limousineburger
– Salat, tomat, karamelliserte løk, syltagurk, chiliketchup, aioli, Norzola, Mozzarella og bacon
(r,h,e,m)

225,-

 

 

Forretter
serveres 16:00 – 21:30testimonial-divider-1024x44

Kan vi få lov å anbefale, at dere deler et spekemat- eller fiskefat om dere er flere ??

 

Jordskokksuppe
– Kremet suppe toppet med sprøstekt spekeskinke
(m)

145,-

 

Bouillabaisse
– Kremet suppe kokt på hummerkraft med blandet grønnsaker, fisk og skalldyr
(s,f,m)

250,-

 

Parantes merket retter inneholder allergener. hv=hvete, r=rug, b=bygg, ha=havre, sl=spelt,
s=skalldyr, v=valnøtter, h=hasselnøtter, ma=mandler p=pecannøtter, spor av nøtter(n-),
m=kumelk, a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam, sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,
sy=soya, p=peanøtter.

 

 

Varme jerngryter fra steinovnen
serveres 16:00 – 21:30testimonial-divider-1024x44

Alle gryter serveres med nystekt foccacia fra steinovnen (h)

 

Osso buco
– Kalveskank i skiver langtidskokt i tomat og hvitvinsaus med stangselleri, løk, hvitløk, gulrot og epler.
Serveres med frisk sitron og hjemmelagd spinatpasta
(e,h)

Per person 330,-

 

Lammeskank i rødvin med grønnsaker og urter
– Serveres med sprøstekt sennepspoteter
(h,sp )

Per person 330,-

 

Ølgryte
– Bibringe og svinebog langtidskokt i kraftig røkt portersaus. Serveres med bacon, sopp, grillet cherrytomater og rotmos
(m)

Per person 330,-

 

Høyrygg
– Serveres med bacon, smørstekt soppmiks og nypotet i urtesmør
(m)

Per person 330,-

 

 

Hovedretter
serveres 16:00 – 21.30 testimonial-divider-1024x44

Alle retter på denne siden, untatt paella, serveres med dagens potet

 

Grillet grønnsaker og kyllingfilét (fra Holte gård)
– Med sprøstekt chorizopølse og røkt whiskysaus
(m)

295,-

 

Paella
– Safranris med grønnsaker, laks, brosme, blåskjell og reker
(f,s)

350,-

 

Kalvefilet stekt i steinovnen
– Servert med Panchetta, rotfruktstuing, ramsløksmør og soppaske
(m)

375,-

 

Villfanget Havlaks
– Med grønnsaker á la Vichy og Sandefjordsmør
(f,m)

375,-

 

Parantes merket retter inneholder allergener. hv=hvete, r=rug, b=bygg, ha=havre, sl=spelt,
s=skalldyr, v=valnøtter, h=hasselnøtter, ma=mandler p=pecannøtter, spor av nøtter(n-),
m=kumelk, a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam, sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,
sy=soya, p=peanøtter.

 

 

Is, kaker & dessert
serveres hele dagentestimonial-divider-1024x44

 

Kulturmelksparfait
– Med tuilles og saltkaramell
(m,e)

155,-

 

Porsjert pære fyllt med nøttenougat
– Servert med stout is
(nh,m)

155,-

 

Iskake
– Jordbærfløteis med hyldeblomstsorbét på marengsbunn
(e,m)

135,-

 

Brunostparfait
– Med ristede nøtter og solbær
(e,m,nh)

135,-

 

Kuleisdessert pyntet med bær og sjokolade
– Sorbét av hagens bær vanilje (m) melkesjokolade (m) løvetannfløteis (m)
(n,m)

1 kule 60,- 2 kuler 80,- 3 kuler 100,-

 

Brunostparfait
– Med ristede nøtter og solbær
(e,m,nh)

135,-

 

Rabarbra á la tiramisu
(h,e,m)

155,-

 

Konfekttallerken 8 stk
(nm, n-,m)

160,-

 

Pecannøtte pie med bjørkesirup
(m,e,h,np )

135,-

 

Kanelsnurrer
(h,e,m)

55,-

 

Wesselgårdens eplekake med gammeldags vaniljeis
(e,h,m)

125,-

 

Othellokake
– Bløtekake med makronfyll, vaniljekrem, bringebær og marsipan
(m,nm)

155,-

 

Sachertorte á la Wesselgården
( h,n-,m,e)

155,-

 

 

Parantes merket retter inneholder allergener. hv=hvete, r=rug, b=bygg, ha=havre, sl=spelt,
s=skalldyr, v=valnøtter, h=hasselnøtter, ma=mandler p=pecannøtter, spor av nøtter(n-),
m=kumelk, a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam, sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,
sy=soya, p=peanøtter.