Spiseriet

Her på Wesselgården er vi opptatt av kvalitet i alle ledd. Råvarene vi bruker her er så langt det lar seg gjøre økologiske og kommer fra lokale bønder.

All maten er lagd helt fra bunnen av og kan deles i to kategorier:

Ferske.
Retten blir lagd fra bunnen av helt ferske råvarer etter at kunden har bestilt. Ingen forhåndskokte poteter. Sausen lages til den ene personen som har bestilt. Dette betyr at har du noen allergier, er retten til et barn eller ønsker du av andre årsaker spesialtilpasset mat, er dette fullt mulig.

Langtidsstekt.
I hagen har vi en steinovn som vi bl.a. bruker til langtidssteking. I store støpejernskjeler braisserer vi: lammeskanker, svineknoker, oksehøyrygg, kalveskank og mye mye mer. Etterpå fyller vi kjelene med krydder, urter, grønnsaker, øl og vin; binder de godt til og setter de i steinovnen over natten mens den kjøler ned. Dette gir saftige, smakfulle og rustikke gryteretter.

Alt brød er nybakt hver morgen.

 

 

Vegan, gluten- og laktosefri
testimonial-divider-1024x44

Potetlompe
med lynstekte grønnsaker og urter

Grillet paprikasuppe med grønn pesto

Bakt paprika

2 røde paprika fyllt med linser, finhakkede grønnsaker og urter

 

Husets sorbét

med bær, kandisert blomster og mørk sjokolade spor av nøtter

 

 

Lunsj 11.30-16.00
testimonial-divider-1024x44

Grillet paprikasuppe
med grønn pesto og rømme

Nystekt rundstykke hvete
mek,hvete

Stjerneskudd

Dansk rugbrød, smørstekt rødspettefilet med reker,
dillmayo, asparges, stekt champignon og mye nydelig garnityr.
hvete, rug, fisk, melk, egg, skalldyr,egg, sennep

 

 

Middag 16.00-21.00

Forrett
testimonial-divider-1024x44

Bouillabaisse

melk, fisk, skalldyr

Laksetartar med nystekte potetløv

fisk

Bouillabaisse

melk, fisk, skalldyr

 

Hovedretter
testimonial-divider-1024x44

Coq au vin

Landkylling, sjalottløk, bacon og sopp langtidskokt i rødvin og urter.
Serveres med potet i urtesmør og Emmerbrød fra steinovnen.

melk, hvete, emmer

Lammecarré grillet

Grønnsakstimbale, pommes Anná og marsalasaus

egg, melk

Fløtemerinert torskeloin

persillepesto, estragonrømme, bakte rotfrukter og fermentert grønt

melk,fisk

Fløtemerinert torskeloin

persillepesto, estragonrømme, bakte rotfrukter og fermentert grønt

melk,fisk

 

 

Dessert og kake
testimonial-divider-1024x44

Ricotta Brûlée á la orange

melk

Karamelliskake

bitter sjokolade og fløtekaramellsaus

melk, spor av nøtter

Lun eplepai

med gammeldags vaniljeis

mandler, hvete, melk

 

 

Pizzameny
testimonial-divider-1024x44

Alle pizza inneholder hvetegluten, men kan serveres glutenfri (pristillegg 50,-)
Alle pizza inneholder kumelk i osten. Vi har en superlekker geitemeklsost om dette ønskes i stedet (pristillegg 50,-)

Komponer din egen

(tillegg for enkelte typer spekemat og oster)

Menstad

tomatsaus og ost

Andersvik

tomatsaus, ost, pølse og pesto

Lyngdalen

pepperoni, paprika, løk, tomatsaus og ost

Årdalen (s)

reker, skinke, champignon, tomatsaus og ost

Frøvik (f)

Oliven, skinke, ansjos, løk, champignon

Espehalsen (f,s)

Marinert fisk og skalldyr

Oksebåsen

Spekeskinke og blåmuggost

Sankt Hans Åsen

Kylling, champignon, blåmuggost, ost og kremet hvit trøffel

Sannidal

lukket pizza med kjøttdeig, skinke, tomatsaus og ost

Lambretsheia

paprika, løk, oliven, pesto, tomatsaus og ost

Kil

marinert biff, paprika, løk, pesto, tomatsaus og ost

Wesselgården

Denne er hemlig nemlig, men det er i all fall tomatsaus og ost

Grønnåsen (skinke) eller Melvins post (pepperoni) 

barnepizza med tomatsaus og ost

 

merket retter inneholder allergener. h=hvete, r= rug, sl= spelt, ha= havre,s=skalldyr, nh= hasselnøtter, nv=valnøtter, nm= mandler, np
pecannøttereller spor av nøtter(n-), m=kumelk,
a=alkohol, l=lupin, e=egg, ss=sesam,sp=sennep, se=selleri, su=sulfit, f=fisk,sy=soya,
p=peanøtter.