Spiseriet

Her på Wesselgården er vi opptatt av kvalitet i alle ledd. Råvarene vi bruker her er så langt det lar seg gjøre økologiske og kommer fra lokale bønder.

All maten er lagd helt fra bunnen av og kan deles i to kategorier:

Ferske.
Retten blir lagd fra bunnen av helt ferske råvarer etter at kunden har bestilt. Ingen forhåndskokte poteter. Sausen lages til den ene personen som har bestilt. Dette betyr at har du noen allergier, er retten til et barn eller ønsker du av andre årsaker spesialtilpasset mat, er dette fullt mulig.

Langtidsstekt.
I hagen har vi en steinovn som vi bl.a. bruker til langtidssteking. I store støpejernskjeler braisserer vi: lammeskanker, svineknoker, oksehøyrygg, kalveskank og mye mye mer. Etterpå fyller vi kjelene med krydder, urter, grønnsaker, øl og vin; binder de godt til og setter de i steinovnen over natten mens den kjøler ned. Dette gir saftige, smakfulle og rustikke gryteretter.

Alt brød er nybakt hver morgen.

Vår sommermeny

Dansk smørrebrødsliste 11:30 – 15:30

Nyhavn – 155,-
Marineret sild, nykokt egg og karrimayonnaise
rug melk, fisk, egg

Lun leverpostei – 155,-
Med bacon, champignon og syltet rødbet
rug, egg, hvete, melk, fisk

Stjerneskudd – 185,-
Smørstekt rødspettefilét med reker, champignon, asparges, paprika og dillmayonnaise
rug, fisk, egg, skalldyr, hvete

Dagens salat – 175,-
serveres med brød og kryddersmør
rug, hvete, melk

Blåskjell dampet i mjød – 225,-
serveres med brød og smør
skalldyr, melk

Kullgrillet limousineburger 250g –  250,-
i surdeigsbrød med chiliketchup, aioli, syltagurk, bacon, tomat, løk og salat
egg, hvete, rug

Kullgrillet limousineburger 100g – 130,-
i surdeigsbrød med chiliketchup, salat og tomat
egg, hvete, rug

Forretter 16.00 – 21.00

Bouillabaisse – 205,-
kremet suppe kokt på hummer med fisk, grønt og skalldyr
fisk, skalldyr, selleri, melk

Kaldrøkt kveite – 165,-
med marinert salat, asparges, ørretrogn, crutonger og hvitløksrømme,
fisk, melk, hvete

Husets bresaola – 175,-
med trøffelmarinert zucchini og rugbrødschips
melk, rug

Middag 16:30 – 21:00

Varm gryte – 330,-
Våre jerngryter fylles med kjøtt, grønnsaker, øl/vin og står i steinovnen og hygger seg i ca. 12 timer. Grytene serveres med nybakt foccacia.
Spør etter dagens gryte per person

Røykgrillede spareribs – 270,-
serveres med limeaioli, barbecuesaus, marinert salat, stekte poteter og surdeigsrundstykke
rug, hvete, egg

Paella – 320,-
Safranris med blandet fisk, skalldyr og grønnsaker
fisk, skalldyr, selleri

200g Indrefilet grillet med ramsløksmør – 375,-
rotmos med hvit trøffel, stekte poteter og marsalasaus
melk

Havlaks – 375,-
med sandefjordsmør, glasserte rotfrukter og nyoppgravde poteter
Fisk, melk

kaker og dessert

Verdens beste kanelsnurrer – 55,-
hvete, melk, egg

Iskake – 155,-
med lakrissfløteis og bringebærsorbet
melk, egg

Sachertorte – 170,-
kraftig sjokoladelagkake med smørkrem og aprikos 
spor av nøtter, melk, egg, hvete

Gulrotkake – 145,-
med  Mascarponekrem og valnøtter
egg, melk, hvete, valnøtter

Husets eplepai – 125,-
med gammeldags vaniljeis 
egg, melk, hvete, mandler

Brunost parfait med bitter sjokolade – 145,-
melk, egg, hasselnøtter, spor av bl. nøtter

Panna Cotta med multer – 125,-
melk

Chiacreme med jordbærkompott155,-
Laktose og sukkerfri

Pizzameny

Alle pizza inneholder hvetegluten og kumelk.

Komponer din egen – 250,-

 (tillegg for enkelte ingredienser 20,- til 50,-)

Andersvik – 195,-

tomatsaus, ost, pølse og pesto

Lyngdalen – 195,-

pepperoni, paprika, løk, tomatsaus og ost

Årdalen (s) – 225,-

reker, skinke, champignon, tomatsaus og ost

Frøvik (f) – 225,-

Oliven, skinke, ansjos, løk, champignon

Oksebåsen – 225,-

Spekeskinke og blåmuggost

Sankt Hans Åsen – 250,-

Kylling, champignon, blåmuggost, ost og kremet hvit trøffel

Lambretsheia – 195,-

paprika, løk, oliven, pesto, tomatsaus og ost

Kil – 225,-

marinert biff, paprika, løk, pesto, tomatsaus og ost

Wesselgården – 250,-

Denne er hemlig nemlig, men det er i all fall tomatsaus og ost

Torsdal – 195,-

skinke ,sjampignon, tomatsaus og ost

Brattekleiv – 195,-

Bacon, paprika og purre tomatsaus og ost

Dessertpizza

Chevre, Norzola, jordbær, pecannøtter. Overhelles etter steking med bjørkesirup.

Grønnåsen – 95,- / 185,-
skinke og ost  

         Melvins post – 95,- / 185,-
epperoni og ost

Menstad – 95,- / 185,-
tomatsaus og ost