Om oss

Wesselgården har sin beliggenhet i idylliske Kil i Kragerø kommune. På hjørnet i sentrum, i de smale gamle gatene, lå i sin tid Menstad landhandel. I disse fantastiske gamle lokalene ca 50m fra brygga holder Wesselgården Spiseri og brygghus til. Her serverer to danske grunnleggere håndverksmat lagd -helt fra bunnen- av.

Maten kan deles i to grunnleggende kategorier:

  • Ferske. Retten blir lagd fra bunnen av helt ferske råvarer etter at kunden har bestilt. Ingen forhåndskokte poteter. Sausen lages til den ene personen som har bestilt. Dette betyr at har du noen allergier, er retten til et barn eller ønsker du av andre årsaker spesialtilpasset mat, er dette fullt mulig.
  • Langtidsstekt. I hagen har vi en steinovn som vi bl.a. bruker til langtidssteking. I store støpejernskjeler braisserer vi: lammeskanker, svineknoker, oksehøyrygg, kalveskank og mye mye mer. Etterpå fyller vi kjelene med krydder, urter, grønnsaker, øl og vin; binder de godt til og setter de i steinovnen over natten mens den kjøler ned. Dette gir saftige, smakfulle og rustikke gryteretter.

Alt brød er nybakt hver morgen.

Selv om steinovnsmaten har preg av middelhavet, har størsteparten av menyen vår likevel sine røtter i det skandinaviske kjøkkenet.

Øl har til alle tider vært ledsager til skandinavisk mat, og faller derfor også naturlig inn i vårt konsept. Vi har spesialisert oss i øl, og i brygghuset kan man velge mellom et stort antall øl. Der iblannt en del alkoholfri.

Ønsker du annet å drikke kan også vi by på en god juice- og vinmeny.

Alle rettigheter.

På veggene i spiseriet utstilles bilder og skulpturer. I brygghuset er en stor samling bilder fra historiske Kil med sin store isproduksjon.


 

Leverandører

Her på WESSELGÅRDEN er vi usedvanlig opptatt smak. Vi satser derfor på lokal småskalaproduksjon slik at det er kortest mulig tid fra vekst til servering. Samtidig som at produksjon skjer under best mulige forutsetninger. Mesteparten av råvarene her på WESSELGÅRDEN er økologiske.

Her vil du finne en liten introduksjon til noen av våre leverandører:

 

loyteLøyte Gård

Løyte Gård ligger i Drangedal, Telemark og er en liten familiedrevet bedrift som satser på kvalitet gjennom gamle tradisjoner og oppskrifter. Hovedsatsingsområdet er villfisk og spekemat.

Vi har godkjent foredlingslokale på gården hvor vi lager produkter av egne griser og lam, i tillegg til lokal ferskvannsfisk. Produksjonen vår er sesongbasert, så utvalget vil derfor variere etter tilgangen vi har på råvarer.

Les mer på www.loytegard.no

 


Amberslåta

På Amberslåtta gård i Drangedal bor Elisabeth og Magnus med sine tre barn. Etter mange år med hardt arbeid kan gården levere 1. klasses okser til restaurantbransjen og til private.

Vi selger vårt kjøtt rett til kunden.

Elisabeth jobber som veterinær og Magnus for tiden som heltidsbonde.

På gården er det ca. 50 storfe av rasen Limousin, i tillegg til villsau, høner, katter og hunder av rasen jaktlabrador, som det drives oppdrett på.

Det er ikke mange timer ledige i døgnet her.

Har du lyst og kjøpe kjøtt rett fra gården, gå inn på: http://amberslaatta.no/,  for å lese mer om oss.

Les mer på amberslaatta.no

 


Holte Gård

Holte gård er den største produsenten som leverer til WESSELGÅRDEN. Her jobber Halvor og hans to sønner sammen med 25 ansatte på å forsyne Norge med kvalitetsfjerfe. Det er på gården alt fra eget klekkeri til pakkeri slik at dyra/ eller kjøttet aldri fraktes langt, og kvaliteten er i høysete. Holte står selv for distribusjon av produktene sine.

Når en restaurant driver slik vi gjør på WESSELGÅRDEN er distribusjon en stor utfordring. Holte er behjelpelig med å løse dette. Sammen med andebryst frakter de varer for andre småskalaprodusenter til oss. Tusen takk til Magnus.

Les mer på www.holtegard.no

 

Andre leverandører:

Heimdal sjokolade: Konfekt
Brekke gård: Poteter
Meen  gård: hvitløk, gulrøtter, purre og diverse andre grønnsaker.
Eventyrmost: Friskpresset eplejuice
Kvelde mølle: Mel
Jens Eide: Lammepølser og spekemat
Brubakken: peri peri pølse
Urter, erter, tomater og agurker dyrker vi selv he på tomta.
Bujord
Levang