Leverandører

Her på WESSELGÅRDEN er vi usedvanlig opptatt smak. Vi satser derfor på lokal småskalaproduksjon slik at det er kortest mulig tid fra vekst til servering. Samtidig som at produksjon skjer under best mulige forutsetninger. Mesteparten av råvarene her på WESSELGÅRDEN er økologiske.

Her vil du finne en liten introduksjon til noen av våre leverandører:

 

loyteLøyte Gård

Løyte Gård ligger i Drangedal, Telemark og er en liten familiedrevet bedrift som satser på kvalitet gjennom gamle tradisjoner og oppskrifter. Hovedsatsingsområdet er villfisk og spekemat.

Vi har godkjent foredlingslokale på gården hvor vi lager produkter av egne griser og lam, i tillegg til lokal ferskvannsfisk. Produksjonen vår er sesongbasert, så utvalget vil derfor variere etter tilgangen vi har på råvarer.

Les mer på www.loytegard.no

 


Amberslåta

amberslaataPå Amberslåta gård på Lia bor Elisabeth og Magnus med sine tre barn. Elisabeth jobber som veterinær og Magnus som HMS kontrollør.

På gården er det 80 Limousineokser i tillegg til villsau, høner, katter og hunder –som det drives raseopdrett på. Det er ikke mange timer ledige i døgnet her.

Etter mange år med hardt arbeid kan gården levere 1. klasses okser til restaurantbransjen.

 


Holte Gård

Holte gård er den største produsenten som leverer til WESSELGÅRDEN. Her jobber Halvor og hans to sønner sammen med 25 ansatte på å forsyne Norge med kvalitetsfjerfe. Det er på gården alt fra eget klekkeri til pakkeri slik at dyra/ eller kjøttet aldri fraktes langt, og kvaliteten er i høysete. Holte står selv for distribusjon av produktene sine.

Når en restaurant driver slik vi gjør på WESSELGÅRDEN er distribusjon en stor utfordring. Holte er behjelpelig med å løse dette. Sammen med andebryst frakter de varer for andre småskalaprodusenter til oss. Tusen takk til Magnus.

Les mer på www.holtegard.no

 


Folemyra

På Folemyra i Sannidal har potetavlinga hatt sin spede begynnelse. Gården har ikke vært i drift på nesten 50 år, men for Heidi og Tom Inge var dette en utfordring de ville ta.

I juli regner vi med å servere de første potetene herfra. Folemyra råder over et stort areal så det er nok ikke bare poteter som vi vil kunne servere derfra fremover.

 

 

 


Lislau Gård

I utkanten av Sannidal ligger Lislau. Gården er drevet av Regina og Paolo Brajkovic. Her er det geiter og høner, ender og sauer, hester og kyr… og alt annet som minner om god gammeldags bonderomantikk.

Fra Lislau får WESSELGÅRDEN egg og villsau.

 


 

 

Andre leverandører:

Tingvoll ost: Mektig høvding(brie) og Kraftkar(blåmugg)
Heimdal sjokolade: Konfekt
Brekke gård: Poteter
Levang gård: hvitløk, gulrøtter, purre og diverse andre grønnsaker.
Eventyrmost: Friskpresset eplejuice
Kvelde mølle: Mel
Frøvik: Epler og honning
Jens Eide: Lammepølser og spekemat
Brubakken: peri peri pølse
Urter, erter, tomater og agurker dyrker vi selv he på tomta.