Spiseriet

Her på Wesselgården er vi opptatt av kvalitet i alle ledd. Råvarene vi bruker her er så langt det lar seg gjøre økologiske og kommer fra lokale bønder.

All maten er lagd helt fra bunnen av og kan deles i to kategorier:

Ferske.
Retten blir lagd fra bunnen av helt ferske råvarer etter at kunden har bestilt. Ingen forhåndskokte poteter. Sausen lages til den ene personen som har bestilt. Dette betyr at har du noen allergier, er retten til et barn eller ønsker du av andre årsaker spesialtilpasset mat, er dette fullt mulig.

Langtidsstekt.
I hagen har vi en steinovn som vi bl.a. bruker til langtidssteking. I store støpejernskjeler braisserer vi: lammeskanker, svineknoker, oksehøyrygg, kalveskank og mye mye mer. Etterpå fyller vi kjelene med krydder, urter, grønnsaker, øl og vin; binder de godt til og setter de i steinovnen over natten mens den kjøler ned. Dette gir saftige, smakfulle og rustikke gryteretter.

Alt brød er nybakt hver morgen.

 

Lunch

testimonial-divider-1024x44

Dagens salat

Blåskjell dampet i mjød

Smørrebrød:
– Dyrlægens natmad. Leverpostej, krydret kalveinderlår, kapers, syltagurk og løk
– Fiskefilét med rejer og dildmayonnaise
– Leverpostej med bacon og champignon og rødbeder
– Sønderjyske frikadeller med rødkål
– Nyhavn: marineret sild, æg og karrysalat
– Røget laks og æggestand
– Roastbeef, peberrod og remoulade
– Fiskefrikadeller med remoulade

Platte:
– Lun leverpostej, bacon, champignon, kogt æg, sild, frikadelle, rødkål, rødbede karrysalat, løg, rugbrød og franskbrød

 

 

Forretter
testimonial-divider-1024x44

Fyllt pannekake servert med røkt laks og dillmarinert agurk

Skalldyrsuppe med brosme, laks, blåskjell, hummer

Langtidsmodnet spekeskinke og grønne asparges med trøffelolje,
halvtørkede cherrytomater, agurk og oliven

Salat marinert i hvitløksrømme med kallrøkt kveite, reker, asparges og crutonger

 

 

Middag mandag til torsdag
testimonial-divider-1024x44

Alle steinovnsretter serveres med nystekt foccaciabrød fra steinovnen

Bacalao

Lammeskank i rødvin og urter.
Serveres med sprøstekt sennepspoteter

Høyrygg av Dexterfe
Serveres med bacon, smørstekt soppmiks og nypotet i urtesmør

Kullgrillet spicy burger 350 g
Dansk hakkebøf av limousinefe i burgerbolle med tomatsaus, bacon, aioli og frisk grønnt

 

Helgmeny fredag – søndag
testimonial-divider-1024x44

Alle steinovnsretter serveres med nystekt foccaciabrød fra steinovnen

Osso buco
Kalveskank i skiver langtidskokt i tomat og hvitvinsaus med selleri, løk, hvitløk, gulrot og epler.
Serveres med frisk sitron og hjemmelagd spinatpasta

Ølgryte
Bibringe og svinebog langtidskokt med bacon og sopp i kraftig røkt portersaus.
Serveres med grillede cherrytomater, og rotmos

Black and white

To baconsurrede indrefilétmedaljonger med rødvin- og bechamelsaus.
Tranebær, grønnsakstimbale og smørstekte nypoteter

Paella
Laks, brosme, kveite, reker og blåskjell stekt sammen med grønnsaker og safranris.

 

 

Dessert
testimonial-divider-1024x44

 Rabarbratrifli med karamellisert topping

brunostparfait med bitter sjokolade og bjørnebær

Husets iskake

Stor isdessert ( bringebær, skogsbær og sjokoladeis)
med krem, jordbærsirup, sjokolade og friske bær

Eplekake med gammeldags vaniljeis

Sachertorte

konfekttallerken 8 stk

Creme brulee med jordbærpuré

 

 

Barnemeny
testimonial-divider-1024x44

Barnelunsj
kjøttkake, eplebiter, jordbær, brød og smør

Barneblåskjell

Barneburger

Pizza ost og skinke

Pizza ost og pepperoni

Pizza margarita